Versió per a 3 dolçaines i tabal" del Cant a Estivella

Written on 29 Mar 2017 by  / Published in Compositor

La meua darrera composició “Cant a Estivella” tindrà una versió per a 3 dolçaines i tabal que será estrenada el mateix dia 1 de Juliol pels Germans Caballers de Sagunt.

 Desde primer moment la versió per a dolçaina s’ha pensat per a que fora una peça única, evidentment basada amb la temàtica del “Cant a Estivella” pero com a una transcripció o reducció del original.

 

La preocupació en aquestos casos és no desvirtuar masa l’obra i que el resultat no es parega en absolut ja que tampoc es preten fer una obra amb identitat propia, més be al contrari, busques que “original i copia” se reconeguen, s’asemblen “misteriosament” pese a les diferencies notables que puguen haver-hi entre les dos.

 

Aquesta peça adquireix forma de suite però amb els seus moviments enganxats. El primer moviment es una “dançà” ternaria, en Fa# menor, on apareix el tema de la introducció del “Cant a Estivella”. Continua el segon moviment amb la “processó”, lenta, solemne, també en Fa# menor, amb eixe tema B, que conté la tendressa en eixa línea melódica però també la força en les cridaes que ens recorden els “vents del garbí”. El darrer moviment, una “marxa spirito” amb el tema del “estribillo” o tema principal del “Cant a Estivella” en Mi major, és la part més similar a l’original on es podría entonar i cantar completament la magnifica lletra del amic Lluís Mesa i Reig.

 

 

 

 

 

Read 953 times
Rate this item
(0 votes)
Published in Compositor

La verdadera misión del director es encontrar con sus emociones aquello que no está escrito en el pentagrama y saber transmitirlo a su orquesta...

la del compositor evitar ser descubierto... 

Josep Miquel

Últimos PostsContacto

JoomShaper